A duguláselháritás nehezebb, mint szállást találni

Soha nem hittem volna, hogy duguláselháritás nehezebb, mint jó szállást találni. A kettő együtt pedig egyszerűen borzalmas. Erre tavaly jöttem rá, amikor a párommal az első közös nyaralásunkat szerveztük, és éppen magyar szálláshelyeket néztünk.
Nehéz volt olyat találni, ami árban és minőségben is megfelel, plusz még szabad is a nekünk megfelelő időpontban. A keresgélés napokig tartott, de közben más problémával is szembesültünk: nagyon nehezen ment le a WC. Igen, elég hülyén hangzik a dolog, eleinte mi sem törődtünk vele, de amikor már egyáltalán nem ment le, akkor nem tudtuk figyelmen kívül hagyni. Nem elég, hogy a WC csészében úszkáló lé nem volt valami gusztusos (hogy finoman fejezzem ki magam), de még a dolgunkat se tudtuk hol elvégezni, ugyanis csak egy mellékhelyiségünk van.

Eleinte egyik ismerősünket hívtuk át, hogy oldja meg, de ő csak rontott a helyzeten. Miután az egész WC úszott a víztől, eldöntöttem, hogy nem várok, hívok egy profit. A neten a topvizgazfutesszerelo.hu oldalt találtam, ami elég szimpatikus volt nekem. A leírások meggyőzőek voltak, így nem haboztam, tárcsáztam is a kint lévő számot.

Mondtam a telefonban, hogy duguláselháritás miatt telefonálok, és elég nagy gondban vagyunk. Megnyugtattak, hogy a gond megoldható, gyakoribb, mint gondolnánk, így van benne rutinjuk. Alig egy órát vártunk és meg is érkeztek.

A duguláselháritás nagyon profi módon zajlott, elképesztően gyorsan és hatékonyan dolgoztak a topvizgazfutesszerelo.hu munkatársai. Megkönnyebbültem, amikor azt mondták, hogy végeztek, és láttam, hogy valóban gond nélkül le lehet húzni a WC-t. Persze, még ott volt nekem a sok kosz feltakarítása, de az már semmiség volt, és örültem, hogy végre nem a szomszédba kell járni mosdóba (még szerencse, hogy szomszéd Béla bácsi ilyen jó fej, hogy megengedte ezt nekünk).

A munkáról számlát is kaptam, ami nagy segítség volt a kár bejelentésében. Sajnos nem minden duguláselhárító ad számlát, és még a kapott számlát se fogadja el mindig a biztosító, de az általuk kiállítottat biztosan elfogadják mindenütt. Erre kifejezetten figyelnek, ugyanis tudják, hogy mennyire sokat jelent, ha térít a lakásbiztosítás ilyen esetekben, hiszen a duguláselháritás nem olcsó mulatság.

Hát, nagyon örültem, amikor megoldódott végre teljesen a helyzet. Kimerültem benne, fárasztó és kellemetlen helyzet volt. Ehhez képest már a szálláskeresés is egészen kellemes programmá vált.

Amikor már minden rendben volt a házban, akkor nekiültünk ismét megszervezni a nyaralást. Szerencsére végül találtunk egy nagyon kellemes apartmant, ami árban is megfelelt. Nem ismerték túl sokan, így még a szabad helyek között is válogathattunk, igazán családias kis szálláshely volt a Balaton mellett.

Utólag azt mondom, a szálláskeresést túlstresszeltem – az igazi idegesség az volt, amit a duguláselháritás közben éreztem. Szerencsére már utóbbira is van megoldásom: csakis a topvizgazfutesszerelo.hu szakembereit hívnám legközelebb is!