Cserbenhagyott a klíma a nyaralás során

Idén augusztusban nyaralni indultunk. Kizárólag hazai célpontjaink voltak, évek óta vágyom alaposabban megismerni a Tisza-tavat. Kajakkal elevezni a Bölömbika-kilátóhoz. Keresztül sétálni Poroszlóban a vízi sétányon. 1 teljes napot bóklászni a Pákász tanösvényen.

Telepakoltuk az autót és elindultunk a családdal. A 19. kerületben jártunk, amikor észrevettem, hogy a feleségem egyre morcosabb. Az Álmoskönyv szerint egy morcos asszony közelsége sohasem jelent jót, de különösen nem, ha éppen nyaralni indulsz. Gondolkodtam, mit hagyhattunk otthon. Végül összeszedtem a bátorságomat és rákérdeztem, mi a baj. Kiderült, hogy a klíma rettenetesen büdös. Én is éreztem némi orrfacsaró szagot, de azt hittem, hogy Dönci az (a kutyánk).

Tudtam, hogy itt nagyot kell mentenem, különben megy a levesbe a kajak, a kilátó és tanösvény is. Hiszek abban, hogy a dolgok sohasem véletlenül történnek velünk, hanem hatással vagyunk a mindenségre. Ebben az erős hitben körülnéztem, hogy meglássam a megoldást. Ötven méterre balra előttem volt. Kék-fehér táblán egy felirat: Méta autószerviz.

A családot beültettem ebédelni egy közeli étterembe, én pedig határozott léptekkel megérkeztem a munkafelvételre. Lelkes fiatal srác volt a pult mögött. Nyílt lapokkal játszottam: nekem mindent megér egy azonnali klímatisztítás. Kiderült, hogy a fertőtlenítésre nem szükséges bejelentkezni, mert a szerviz több ózongenerátorral is rendelkezik. Szóval azonnal tudtak fogadni. Megmenekültem: lelki szemeimmel ismét láttam magamat a kajakban.

Leültem a korrekt ügyfélváróban, eközben a szerelő átnézte a klímarendszert. Megállapította, hogy valóban a csepptálcában lévő baktérium gócpont okozza a kellemetlen szagot. Megkérdeztem, hogy mennyibe kerül a fertőtlenítés, bár a klímatisztítás ár ebben a szituációban másodlagos volt számomra. A munkafelvevő nagyon korrekt díjat mondott. Kértem, hogy egyúttal a pollenszűrőt is cseréljék ki.

A Méta autószervizben a klíma tisztítása során ózonos fertőtlenítést végeznek. Az ózon egy erős oxidáló és fertőtlenítő hatású gáz. 30 perc alatt minden baktériumot, vírust és egyéb bűzforrást elpusztít az autóban. Utolsó lépésként a szervizben ellenőrizték a töltőgáz típusát és mennyiségét, ezzel minden rendben volt. Kifizettem munkafelvételen a klímatisztítás árát, nagyon hálás voltam a szerviznek a gyors és korrekt munka miatt.

A család éppen végzett a desszerttel, amikor leparkoltam az étterem előtt. A kocsi illatosabb, mint korábban bármikor. A nejem kérdő, de roppant elégedett pillantással nézett rám. Irány a Tisza-tó!