Egy balatoni nyaralás története

Idén nyáron a családdal elhatároztuk, hogy már június közepén elmegyünk nyaralni valami jó kis szálláshelyre, ahol most tényleg a kényelemé és a kikapcsolódásé lesz a főszerep. És hát persze hova máshova mentünk volna, mint a Balatonra. Ki is néztünk egy gyönyörű hotelt, ahol volt egyébként medence meg jakuzzi, de mi azért elhatároztuk, hogy csak lenézünk a Balaton partra is. Úgyhogy minden reggel a svédasztalos reggeli után megfürödtünk a szálláshely medencéjében, majd mentünk a Balcsihoz.

De hogy legyen valami izgalom is, titokban szerveztünk tesómmal együtt anyukámnak egy vitorlást kirándulást a BalatonPro segítségével. Ez a vállalkozás ugyanis arra specializálódott, hogy mindenféle típusú vitorlás programokat szervez a Balatonra, de nem ám csak egy kis hajókázást, hanem egy komplett élményt is. Ebbe adott esetben beletartozik a fürdőzés, az étel- és italfogyasztás, a horgászat, a vitorlás oktatás vagy éppen egy gyertyafényes vacsora… Szóval aki amit szeret, benne lehet a csomagban, ahogyan az egészen egyedi kérések is, amiket nagyon rugalmasan és profin igyekeznek teljesíteni a BalatonPro munkatársai. Így például lánykérést is lehet szervezni a segítségükkel, amikor is előre megbeszélt forgatókönyvhöz tartja magát a kapitány is. Mindezek különböző csomagokban vannak felsorolva és részletezve a cég honlapján, amit a balatonpro.hu címen tudtok elérni.

Nálunk azonban nem leánykérésről volt szó, csupán egy meglepetés hajókázásról, ami egyfajta pót-anyáknapi ajándék akart lenni a részünkről. Láttam a BalatonPro honlapján, hogy van vitorlás kirándulás kapitánnyal opció, ami megtetszett nekünk bátyámmal. De hova menjünk még aznap? – ötlött fel bennünk a kérdés. Szerencsére a honlapon ajánlott úti célok és programok is fel voltak tüntetve, amik nagyban segítettek nekünk megtervezni, hogy is legyen ez a nap.

Siófokról indul a vitorlás, de onnan akár Tihany, Balatonfüred vagy Csopak is jó program lehet, melyek mind nagyjából 2-3 órányira vannak Siófoktól. Tihanyban nagyon rég voltunk, úgyhogy gondoltuk, legyen az, álljunk meg ott délben, esetleg menjünk fel az Apátságba, majd ebédeljünk meg egy jót.

Megnéztük, nagyjából mennyibe kerülne ez így, de mivel saját terveink voltak, nem voltunk benne biztosak, hogy ez miként számolódik. Így miután eldöntöttük, hogy valóban ezt választjuk, és ki is néztük a napot, ajánlatot kértünk a weboldalon.

Tesóm viszont egyre inkább elkezdett félni tőle, hogy elkapkodják a helyeket, így fel akarta hívni inkább a BalatonPro-t. Én mondtam neki, hogy szerintem ezen nem múlik semmi, de ő mégiscsak megkereste a kapcsolat fülön az elérhetőséget, és felhívta az ott megadott számot. Beszámolt a terveinkről, mire a BalatonPro munkatársa mondta, hogy simán kivitelezhető a dolog, viszont egy nappal későbbre van már csak hely. Rájöttünk, hogy még az is jó lesz a terveink megvalósítására. Illetve akkor már arra is rákérdezett bátyám, hogy mi van akkor, ha esik az eső aznap. Szerencsére a cég időjárás garanciát is vállal, vagyis rossz idő (szakadó eső, viharos szél) esetén mindenféle plusz költség felszámítása nélkül biztosít új időpontot.

A hajókról meg annyit érdemes tudni, hogy alapvetően a társaság létszáma alapján biztosítják őket, de a legkisebb is alkalmas 6 fő befogadására, így 4 fő mindenképp elfér kényelmesen. Ha pedig részletesebben érdekel titeket, milyen hajókat tudtok igénybe venni, akkor ezekről is találtok infókat a BalatonPro honlapján, ugyanis a “hajó flotta” menüpont alatt rengetegféle hajótípus fel van sorolva, melyekről mind külön találtok képeket, leírást, technikai adatokat, alaprajzot és árakat is a bérlésre. Persze bátyámmal elidőztünk egy kicsit a hajók nézegetésével.

Végül tehát sikerült megszervezni mindent, anyukám nagyon meg volt hatva a meglepetés miatt, teljesen odavolt a vitorlázástól, elvégre imádja is a vizeket. Rendeltünk a hajóra egy pezsgőt is, amivel koccintottunk egyet, majd Tihanyban ebédeltünk egy jót. Végül fél hatra értünk vissza, szóval mindennel együtt egy 7 órás utat tettünk meg. Elképesztő profizmussal volt minden leszervezve a BalatonPro által, mindenben partnerek voltak, és végül árban sem volt annyira vészes, mint azt először gondoltuk.

Annyira jól sikerült a vitorlázás, hogy tesómmal elgondolkodtunk rajta, hogy esetleg jövőre szüleink születésnapjára is adhatnánk vagy egy vitorlázást ajándékba (50 ezer forint értékű ajándékutalvány formájában), vagy egy “privát vitorlás kirándulás a Balatonon kapitánnyal”-utalványt szintén nagyjából ilyen értékben. Na de ezen még gondolkodunk! Ja és az utalványokat egyébként a BalatonPro webshopjában tudjátok megtalálni, amire szintén érdemes felnéznetek.