Elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés könnyedén

Aki a Balaton partján szeretne igazán jó helyen megszállni, annak időben kell gondolkoznia. Kivéve, hogyha akkora mázlija van, mint nekem minden évben. Immáron 6. esztendeje tekerem körbe a Balatont minden nyáron és eddig soha nem foglaltam előre szállást. Az elején persze mindig megkaptam, hogy mekkora felelőtlenség mindez, de az élet engem igazolt: kis szerencsével és nagy kitartással bármikor lehet szállást találni. Nem akartam előre foglalni, mert mindig szerettem volna megadni annak a lehetőségét, hogy hamarabb, vagy később álljak meg a tervezett kilométerekhez képest. Így aztán előfordult, hogy kempingben aludtam, vagy a klasszikus balatoni “Zimmer Ferinél” – de nem bántam meg egyszer sem. Ahogyan azt sem, hogy olyan útitársat választottam magamnak, akinek az elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés nem okoz problémát, mert nekem annál inkább okozna.

elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés

A tavalyi szezonban használtam először az elektromos kerékpáromat. Ennek kényelmi okai voltak, így sokkal jobban tudtam élvezni azt, amikor csak nézelődök és gyönyörködök a tájban, miközben mégis haladok és kellemesen hűsít a menetszél. A motorbolt.co.hu-ról rendeltem egy elektromos bicót és hadra is fogtam, mert egy ilyen hosszú túra remek lehetőséget ad arra, hogy jól összebarátkozzak a cangával. Hát össze is barátkoztam, de mégis sikerült elkapnom valami szöget, ami miatt a hátsó kerekem azt mondta, hogy kampó. Igen ám, de nem vagyok egy nagy szerelő szaki, nem igazán tudtam, hogy nyúlhatok az új bicóhoz. Szerencsére az útitársamnak az elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés egyáltalán nem okozott problémát. Úgy kapta szét és cserélte le, amit kellett, mintha mindennap ezzel foglalkozna. Pedig igazából nem.

Óriási mázli, hogyha van egy hozzáértő a közelben, de a Balaton partján az a szerencsés helyzet van, hogy viszonylag gyakran vannak kerékpáros szerelők a bicikliút miatt. Az elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés persze nem mindenkinek van a kisujjában, hiszen mint az elektromos autóknál, úgy itt is mindez viszonylag még újdonságnak mondható a nagyvilágban, azonban egyre többen ismerik ennek a mikéntjét. Például a motorbolt.co.hu-nál komoly szakmai segítséget kaphattam a megfelelő kerékpár kiválasztásához, mert nem igazán tudtam eldönteni, hogy a mi a különbség a különböző akkumulátor méretek között a “vezetés” szempontjából. Mindenre egyértelmű választ kaptam, így nagyon könnyű dolgom volt a vásárlást illetően.

Éppen ezért, ha valamelyik ismerősöm elektromos kerékpárok után érdeklődik, akkor én mindig a motorbolt.co.hu-t szoktam ajánlani, mint szaküzlet. Itt rengeteg kerékpár van, elektromosak és hagyományosak egyaránt. Mellettük pedig vannak elektromos robogók és rollerek, meg (számomra) különleges kétkerekű kreálmányok, amik terminológiailag az előző két kategóriába esnek, a szemem viszont mégis valami külön csoportba sorolná őket, ami az ultramenő kétkerekűek csoportja. Ha nincs elképzelésetek sem, hogy ez mit takarhat, nézzétek meg magatok.

Tudjátok, az elektromos kerékpár hátsó kerék szerelés nem annyira egyszerű dolog, mint amennyire annak hangzik, ezért azt ajánlom, hogyha ismertek valakit a baráti körötökben, aki ezt profi szinten űzi, akkor azt mindenképpen becsüljétek meg és feltétlenül csaljátok el magatokkal a bicikli túrákra, mert ők lesznek az igazi kulcsemberek. Ha pedig profi szakértőktől szeretnétek kétkerekűt vásárolni, akkor a motorbolt.co.hu egy olyan webshop, ahova érdemes betévedni a virtuális térben, de akár személyesen is, a dunaföldvári valóságos üzletbe. Nem veszünk mindennap biciklit, ezért ha már rászánjuk magunkat, szerintem érdemes profi megoldást választani – főleg, ha valaki még ilyen hobbi túrázó, mint én.