Mikor a cégünk kedvenc hotele már megvolt…

Rendszeresen tartunk kihelyezett munkanapokat, csapatépítőket és ilyesmit. Mert a változatos környezet áldásos hatásaiban hiszünk a cégnél. Erre a legjobbnak nekünk egy négycsillagos hotel bizonyult az idők során. Ahová már olyan régóta járunk, hogy költséghatékony megoldásként is tekintünk rá. A bizalmat szokás mindenhol meghálálni… Így a kedvenc hotelünk is páratlan ajánlattal fogadja minden visszatérésünket – pedig nagy cég vagyunk, sok alkalmazottal és magas igényekkel.

A másik olyan dolog, amiből nem engedünk az a céges autó lízing. De erre idén év elejéig még kellett egy olyan, tökéletes megoldást találnunk, amiről hasonló dolgok elmondhatók. Ez hosszabb időbe telt még a másiknál is. És ez a projekt csak akkor ért célegyenesbe, amikor ráleltünk a flottakezeles.hu oldalra.

Ez az oldal, az azt működtető cég (ami a FLOTTAUTO Lízing és Autópark-kezelő Kft) azt ígéri nekünk, hogy meg lesz a tökéletes megoldás, anyagi, költségvetési szempontból a céges autó lízing problémánkra. Már akinek ez probléma persze… Két-három kocsi esetén elhiszem, hogy nem tűnik annak, és már nekünk sem az, de ehhez tényleg kellett a flottakezeles.hu. A fenti linkem például azt vezeti le, hogy mik a nyílt végű pénzügyi lízing kockázatai ebben a témakörben. Ahogy írják: “amiről még a szakértők is elfeledkeznek”. Hiszen ez óriási kiadás lehet, de mindenre van már szakosodott hozzáértő, aki ajánl ilyen szolgáltatást.

Ők tehát a szakértői annak, hogy olyan konstrukciót találjunk, aminél nem lépnek fel további pluszköltségek. Pont, mint a hotelünknél. Ott is az volt a lényeg, akárcsak itt, hogy találjunk egy stabil konstrukciót, ami hosszútávon úgy válik megfizethetővé és segíti a céges dolgok menedzselését, hogy tényleg ne derüljön ki időnként semmiről: ez bizony drágább lesz, mint azzal előzetesen számoltunk…

Vannak ilyesmik, mint: operatív lízing, ami tartós bérletként ismert, zárt végű pénzügyi lízing, és az említett nyílt végű pénzügyi lízing. Egyébként nagyon jól leírják mindegyikről, hogy micsoda, kezdetben elvi tájékozódásra is kiválóan alkalmas ez a website.

A főoldalon még egy levélsorozatra is feliratkozhatunk, amiben öt lépésben bemutatnak néhány kulcsterületet. A céges autó lízing így hamar lesz kevésbé egy homályos terület, így bármilyen gyakorlati konstrukcióba úgy vághatunk bele, hogy már képben vagyunk a dolgokkal. Érdemes velük felvenni a kapcsolatot, ahogy én azt is gyakorta ajánlom minden témában, témakörben, hogy azért előzetesen tájékozódjunk, lehetőleg alaposan és csak azután lépjünk. Nos, a flottakezeles.hu mindkettőre alkalmas.

Ők azt ígérik, velük megvalósítható, hogy tényleg az optimális, nekünk való csomagot és konstrukciót válasszuk. Nem esünk majd bele abba a hibába (mint sokan), hogy valami rossz irányba visz el minket. Hogy valaki a saját szempontját érvényesíti velünk szemben. Mondjuk egy autószerviz, vagy mondjuk a könyvelő túl vaskalapos – esetleg pont, hogy hanyag -, és még sorolhatnám. A cégünknek arra van szüksége, hogy mindenben kimaxolja a pénzügyi és egyéb tudatosságot.

De tényleg kezdjük az alapoktól: a céges autó lízingről való tájékozódástól. Menjünk fel a flottakezeles.hu-ra és engedjünk egy kis időt magunknak az ismeretszerzésre. Ott még, azon a ponton nem is köteleződünk el semmire, csak tényleg legyünk figyelmesek, körültekintők. Ez az oldal bevezethet minket a professzionalizmus világába nem csak a saját szakterületükön, hanem a profi költségmenedzsmentet illetően is. Velük megtapasztalhatjuk, mennyivel hatékonyabban fog működni a cégünk a jövőben, ha nem spórolunk semmin, mégis minden költséget megfogunk azelőtt, hogy azok el tudnának szállni…

Egy cég (pénzügyi) élete bonyolult, szükségünk lesz a profi megoldásokra és, hogy mindenből megleljük a tökéletes opciót!