“Nem volt kérdés, hogy egy szálloda éttermében leszek főszakács!”

Még tinédzser voltam, amikor először töltöttük a nyaralásunkat egy luxusszállodában. Már akkor is elgondolkoztam azon, hogy vajon milyen sok ember összehangolt munkájára van szükség, hogy a rengeteg különböző kultúrából érkezett ember minden kívánságát teljesíteni tudja.

Főleg az étkezéseknél látszott, hogy a szálloda vezetősége mennyire igyekszik egyrészt azt elérni, hogy otthonosan érezze magát hazája ízeinek köszönhetően, másrészt pedig azt, hogy mi magunk is nyugodtan próbáljuk ki a különböző nemzetek konyháját, mint ahogyan azt az ide érkező szállóvendégek is teszik.

Szóba is elegyedtem egy venezuelai vendéggel, aki elmondta, hogy nagyon finomnak találta a hotelben felszolgált magyar ételeket is, viszont náluk teljesen más a gasztronómiai kultúra, és örült, hogy a szálloda büféje az övékéhez hasonló ételeket is felszolgál.

Onnantól kezdve számomra már nem volt kérdés, hogy egy nap én is egy szálloda éttermében leszek majd főszakács! A nyaralás végeztével meg is néztem a legjobb vendéglátós felsőoktatási intézmények listáját. 5 év múlva pedig már egy újonnan épülő szálloda éttermének berendezésében segédkeztem!

Az első gondoltatom az volt, hogy kelleni fognak jó nagy Fazekak, mivel itt többszáz főre kell majd főzni – de ez persze apróságnak számít ahhoz képest, hogy mi minden kell egy jól felszerelt konyhába. Gondoltuk is, hogy nem lesz egyszerű mindent beszerezni, arról meg végképp nem mertünk álmodni, hogy ezeket a dolgokat egy helyen megtaláljuk! Pedig az rdealer.hu-nak hála pontosan így történt!

Fazekak, hűtők, mosogató, stb. persze minden háztartásban vannak. Jégkásagép természetesen nincs, de azt gondolhatnánk, hogy legalább a probléma első része meg van oldva, menjünk vissza oda, ahol az otthoni hűtőt vettük!

Fazekak

Ez azonban nem ennyire egyszerű. Míg otthon ha kiderül, hogy 1-2 óráig nem megfelelően volt tárolva egy élelmiszer, még mindig dönthetünk úgy, hogy saját felelősségünkre elfogyasztjuk. Egy szállodában viszont nincs ilyen! Itt pontosan szabályozva van, hogy milyen alapanyagokat milyen hűtőben és hőmérsékleten lehet tárolni. Ehhez pedig megfelelő felszerelésre van szükségünk. Az rdealer.hu széles választékban kínál hűtőket, ami azért is jó, mert a konyhán kívül van büfé, meg kisebb minibárok. Oda átlátszó, üveges, méretükben változatos hűtők kerülnek, amiket megintcsak nem lehet akárhonnan beszerezni.

Az rdealer.hu-nál vannak olyan termékek, amelyeknek az árát a weboldalukon is láthatjuk. Kisebb készülékek esetén nyilván egyszerű a döntés, vagy szükségem van rá és megveszem, vagy nem. A nagyobbaknál viszont előfordulhat, hogy telefonon kell árajánlatot kérnünk. Én ezt nem tartom rossz ötletnek, mivel hogy nem olcsó egy étterem megnyitása, azzal mindenki tisztában van. Az eszközök és gépek annyiba kerülnek, amennyibe, egy ekkora befektetésnél nem éri meg szőrszálhasogatónak lenni. Ugyanakkor ha már kiad egy vállalkozás ennyi pénzt, jól meg fogja nézni, hogy mégis kinek. Az rdealer.hu munkatársa viszont kedvesen és professzionálisan fogadta a hívásunkat, ezért nagyon kellemes első benyomásunk volt. Akármennyire is hódít az online kommunikáció, a bizalom kiépítése még mindig sokkal könnyebb telefonon keresztül, illetve személyesen. Egy hosszú távú együttműködés keretein belül pedig elengedhetetlen a megléte, ezért nagyon örültem, hogy sikerült meglépni ezt a lépést.

Innentől kezdve már mindenben egyeztettünk az rdealer.hu-val, az internetes felület böngészése után pedig a tapolcai bemutatótermükbe is ellátogattunk, hogy személyesen is megtekintsük a termékeiket. Most már nem kérdés, hogy honnan szerezzük be az éttermi kellékeket a mosogatótól kezdve a Fazekakig!